سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مطالب متفرقه

هر چند که بوی عرق چندش آور است، اما عرق کردن پروسه ای مفید برای حفظ سلامت بدن است.

به گفته محققان پزشکی، بدن زنان دیرتر از مردان عرق می کند و بسیاری از خانم ها حاضرند به هر شیوه ممکن مانع عرق کردن بدنشان شوند. برخی هم از این که بدنشان به طور طبیعی کمتر عرق می کند خوشحال هستند؛ درحالیکه این نمی تواند موضوعی مفید برای سلامتی باشد.

پژوهشگران ژاپنی که در مورد فعالیت غدد عرق بدن انسان پژوهش کرده اند، می گویند: عرق کردن برای حفظ سلامت بدن مفید است و کم عرق کردن از توانایی های بدنی می کاهد.

به گفته محققان علم پزشکی، غدد عرق، سیستم تهویه بدن هستند و با ترشح عرق، از دمای بدن هنگام فعالیت های بدنی و در هوای گرم کاسته می شود.

محققان از داوطلبان شرکت کننده در یک تحقیق خواستند روی دستگاه های دوچرخه ثابت، تا مرز عرق کردن رکاب بزنند. آنها دمای بدن داوطلبان را در مدت رکاب زنی اندازه گرفتند و زمان آغاز فعالیت غدد عرق را ثبت کردند.

نتایج حاکی از آن بود که تمرین پیوسته، موجب ترشح سریع تر عرق می شود. به عبارت دیگر بدن ورزشکاران یا افرادی که مرتب ورزش می کنند، سریعتر عرق می کند.

نتیجه دیگری که پژوهشگران ژاپنی در این تحقیق یافتند، نشان داد: فعالیت غدد عرق در بدن زنان، در دمای بالاتری نسبت به مردان آغاز می شود. احتمال داده می شود که هورمون تستوسترون در آغاز فعالیت غدد عرق نقش موثری داشته باشد.

گذشته از تأثیر تستوسترون، پژوهشگران ژاپنی می گویند که بدن زنان در مقایسه با بدن مردان، حجم کمتری مایعات دارد. از آن جا که خطر کمبود آب در صورت عرق کردن، بدن را تهدید می کند، بدن زنان در برابر از دست دادن آب مقاومت می کند.

پژوهشگران اضافه می کنند که بدن زنان در طول دوره تکامل، راهکارهایی برای حفظ تعادل خود یافته است که یکی از آنها دیرتر عرق کردن است. اما نکته مهم آن است که هنگام فعالیت و افزایش دمای درونی بدن، هر چه عرق کردن دیرتر آغاز شود، توان عمومی بدن برای ادامه فعالیت کمتر می شود.

isna


نوشته شده در شنبه 89/8/29ساعت 8:53 عصر توسط مریم نظرت چی بود؟ ( ) |


Design By : Pichak